2016/01/18 Maes & More Lees meer

Home Omzet & marge Hoe verhoog ik de gemiddelde omzet per klant?

Hoe verhoog ik de gemiddelde omzet per klant?

Als eigenaar van een horecazaak zou je niet liever willen dan dat elke klant in je zaal meer geld spendeert. Hier volgen enkele tips die je kunnen helpen.

Je kan zorgen dat bestaande klanten ook meer terug komen. De beste manier om dit te aan te moedigen is door je klanten beter te leren kennen. Neem de tijd om hun naam te leren, wat ze lekker vinden, wat hun favoriete drankje is, … Moedig dit ook aan bij je personeel. Wist je trouwens dat het leukste woord dat je kan horen je eigen naam is? Het is eenvoudig en kost geen geld.

Volg online reviews goed op. Klanten vertellen durven niet altijd alles vertellen als ze in je zaak zijn. Meestal verschijnt dit dan wel op een reviewsite zoals bijvoorbeeld Tripadvisor. Volgen deze reviews op en je zal heel wat punten ontdekken die je kan verbeteren.

Zorg voor een goede drankenkaart of menu. Zet de nadruk op de dranken die je meer wil verkopen (of beter nog de dranken die voor meer marge zorgen). Verzorg ook de layout van je drankenkaart. De drankenkaart is een van de belangrijkste documenten in je zaak.