Home Personeelsbeleid Jobomschrijvingen
Jobomschrijvingen
Een jobomschrijving is nuttig om bij de hand te hebben bij een sollicitatiegesprek. Tevens dient deze bij aanwerving ook steeds overgemaakt worden aan de werknemer, zodat deze een duidelijk idee heeft over de verwachtingen en gemaakte afspraken. Een jobomschrijving is eveneens nuttig bij periodieke evaluaties, omdat ze kunnen worden gebruikt als springplank voor discussies.
Hoe maak je een jobomschrijving
Praat met de persoon die de job vandaag al uitoefent.
Laat deze persoon een gedetailleerde lijst samenstellen van taken die worden uitgevoerd als onderdeel van de baan. Deze dient opgemaakt als volgt...
Lees meer
Home Personeelsbeleid Jobomschrijvingen Hoe maak je een jobomschrijving
Jobomschrijvingen
Hoe maak je een jobomschrijving
- Praat met de persoon die de job vandaag al uitoefent.
Laat deze persoon een gedetailleerde lijst samenstellen van taken die worden uitgevoerd als onderdeel van de baan. Deze dient opgemaakt als volgt: van bij het binnenkomen van de horecaonderneming tot bij het verlaten ervan dienen alle activiteiten vermeld (indien mogelijk per 10 minuten gespecifieerd).
- Noteer zelf een aantal taken die je associeert met de positie. Vergelijk nadien deze lijst met de functiebeschrijving van je bestaande werknemer (actief in de positie) en vergelijk die ideeën over wat het werk inhoudt met je eigen nota’s.
- Organiseer uw ideeën op belangrijkheid. Je moet in staat om te komen met drie tot zes dingen die cruciaal zijn. Verdeel je lijst in taken die integraal deel uitmaken, taken die vaak worden uitgevoerd, en incidentele taken.
Terug
Voorbeeld van een jobomschrijving
Voorbereiding van de dienst
Mise-en-place van de warme en koude gerechten.
Braadt vlees, vis en gevogelte.
Bereidt alle soepen en sauzen.
Bereidt alle nagerechten en patisserie.
Tijdens de dienst
B...
Lees meer
Home Personeelsbeleid Jobomschrijvingen Voorbeeld van een jobomschrijving
Jobomschrijvingen
Voorbeeld van een jobomschrijving
Voorbereiding van de dienst
- Mise-en-place van de warme en koude gerechten.
- Braadt vlees, vis en gevogelte.
- Bereidt alle soepen en sauzen.
- Bereidt alle nagerechten en patisserie.
Tijdens de dienst
- Bereidt en werkt gerechten af volgens bestelling, respecteert hierbij een bepaalde tijdsplanning, receptuur, werkmethode en werkorganisatie.
- Schikt en garneert gerechten op borden
- Respecteert portionering van verschillende maaltijdcomponenten.
- Geeft instructies en springt in bij indien nodig.
Na de dienst
- Ruimt de keuken op.
- Controleert en verwerkt voedseloverschotten.
- Controleert de kwaliteit en versheid van de producten.
- Zorgt voor hygiënische opslag en bewaring van voedingsmiddel.
- Houdt de koelkast en diepvries ordelijk en schoon.
- Controleert voorraad en geeft bestelling door aan de uitbater.
- Maakt werkinstrumenten en werkplaats schoon.
- Staat in voor orde, netheid en veiligheid in de keuken.
- Respecteert veiligheidsnormen tijdens de werkzaamheden.
- Signaleert storingen/defecten.
Onderhoud je functiebeschrijvingen: Wanneer een medewerker uw bedrijf verlaat, vraag hem / haar de functiebeschrijving beoordelen als onderdeel van het exit interview, om te zien of er sprake is van wijzigingen die moeten worden gemaakt.
Terug