2016/01/18 Maes & More Lees meer

Home Personeelsbeleid Uurroosters & planning

Uurroosters & planning

Lange dagen met veel uren, ook dat is horeca. Maar wie binnen de lijntjes van de wet wil kleuren, loopt u al gauw tegen een aantal grenzen aan. Hoe haalt u toch nog het maximum uit uw uurroosters ?

Grote flexibiliteit
De “annualisering van de arbeidsduur” staat bovenaan de agenda van minister Kris Peeters, maar in het paritair comité van de horeca bestaat het al vele jaren.
In het systeem van “grote flexibiliteit” zet u de uren in waar u ze het hardst nodig hebt. Tot 11 uur per dag en 50 uur per week. Deze meer gepresteerde uren laat u nadien recupereren op een minder druk moment. Ideaal om zomer- en winterpieken op te vangen of drukke en minder drukke dagen in de week.

Vertrouwensfunctie/leidinggevende
Een chef-kok of een maître die 60 uur per week werken. Het kan alleen met een arbeidsovereenkomst van leidinggevende of vertrouwensfunctie. Geen afwijkingsroosters meer, geen uurtjes tellen, maar een vast afgesproken loon, aangevuld met andere voordelen zoals een onkostenvergoeding en een pensioenplan.

Bruto-netto-overuren
Over de netto-overuren in de horeca is al heel wat inkt gevloeid. Houdt u er wel rekening mee dat het gaat om onvoorziene overuren of buitengewone vermeerdering van werk ? En meldt u uw overuren ook netjes aan de sociale inspectie, zoals de wet het voorschrijft ?

Durf combineren
Flexi-jobs bieden tal van mogelijkheden. Ze zijn niet alleen een pak goedkoper dan gewone, vaste werknemers, werknemers houden er ook meer netto aan over. Voor werknemers die toch aan hun vroegere 60-urenweek willen vasthouden, bieden flexi-jobs een oplossing. Zij zullen die extra uren wel bij een andere werkgever moeten presteren. Misschien hét moment om met enkele concullega’s de handen in mekaar te slaan.

Let op voor “verloren” uurtjes
Hebt u er al eens bij stilgestaan hoeveel loonkost er opgaat aan verloren uurtjes ? Te laat of te vroeg toekomen of vertrekken, onbetaalde pauzes, onrendabele uren… Een kritische evaluatie van uw uurroosters en openingsuren zal steeds de eerste stap moeten zijn van deze complexe oefening.